Puppycursus

Op de puppycursus leert u basisbegrippen betreffende de gehoorzaamheid van uw pup zoals zit, af en hier, op een speelse manier.
De pup krijgt de gelegenheid te spelen met andere pups van zijn leeftijd, u krijgt advies betreffende de opvoeding en/of voeding en u kunt uiteraard terecht met al uw vragen. Er wordt gekeken naar het gedrag van de pup, of hij/zij een zelfstandig type is of juist wat afhankelijk, of het dier misschien wat onzeker is ten opzichte van andere honden of mensen dan wel of hij/zij juist heel spontaan en vrij is. Al naar gelang het karakter van de hond worden wat oefeningen gedaan om het juiste gedrag te bevorderen. Wij raden u aan na het ophalen van uw pup wat tijd uit te trekken om hem thuis te wennen.

Tenslotte wordt het dier uit zijn vertrouwde omgeving met zijn moeder en nestgenoten gehaald, maakt hoogstwaarschijnlijk een behoorlijke autorit waarbij hij misschien ook nog misselijk geworden is, kortom, een hele belevenis voor het dier. Gun hem dus de tijd om aan zijn nieuwe roedel te wennen in zijn nieuwe huis. De eerste tijd heeft hij ook echt genoeg aan zijn huis en de directe omgeving.

Nadat de pup alle entingen heeft gehad, zo rond de 12 weken, kunt u aanvangen met de puppycursus. U kunt daaraan deelnemen totdat uw hondje de leeftijd van 6 +- 7 maanden heeft bereikt. Wij vragen u voor de puppycursus een vast bedrag (zie de contributies pagina)

Na afloop van de puppycursus bent u van harte welkom om met uw hondje verder te trainen. U heeft dan inmiddels zo’n beetje ervaren wat het betekent om met uw hond bezig te zijn, u heeft wat mensen leren kennen op onze Kringgroep en kunnen ervaren hoe de sfeer er is en of u zich daarin thuis voelt.

Indien u besluit uw training voort te zetten in de jonge hondengroep krijgt u op aanvraag bij de secretaris of via
uw instructeur van de puppygroep een inschrijfformulier, waarmee u zich kunt aanmelden als lid van Kringgroep Rijnmond.
Als u lid wilt worden van Kringgroep Rijnmond moet u wel lid zijn van de V.D.H. Indien u nog geen lid bent, moet u zich dus alsnog aanmelden.

De training van puppy’s vindt altijd plaats op zondag, aanvang ca. 10.30 uur.
Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met ons secretariaat.