Kinderfilm Totem

En dan open je op een dag je mail en zie je er een vraag in; ‘of je honden weet die mee zouden willen doen aan een kinderfilm’. Antwoord was uiteraard direct ‘ja, absoluut’!

3 honden zijn nodig, die kunnen schakelen in driften, maar ook ontzettend sociaal zijn (zeker ook naar elkaar en kinderen), check!! Wilma van der Torren en Jonneke den Haan gevraagd en ook zij wilden hier graag aan meewerken met hun honden. 

Na flink wat whatsapp verkeer over en weer, een aantal fysieke afspraken met de regisseur en zijn assistenten, en uiteraard ook flink wat oefenen met de honden, mochten ze (Gringo -Lars van de Clattenburg-, Guapo -El Guapo van de Geldersepoort- en Qwen -Qwen Vom Haus Katsboghte-) op 4 januari hun eerste opnames draaien. 

De honden mochten als politiehond heerlijk aangelijnd rennen in een achtervolging en de politiemannen (acteurs) hadden een zware avond met het bijbenen van de honden. De acteurs hadden ze al snel voor zich gewonnen op de eerste avond en achteraf vlogen de complimenten ons om de oren. Telefoonnummers werden uitgewisseld, want misschien zouden de honden ook voor andere series en/of films kunnen worden ingezet.

Vele opnamedagen volgden in Rotterdam, de laatste opnamedag voor de honden vindt plaats op 20 februari in Luxemburg. En dan start het lange wachten op de film en hoe de honden schitteren op ‘het grote doek’. 

De regisseur was iedere keer weer blij verrast over de kwaliteiten van de honden en vaak zagen we een ontzettend grote glimlach op zijn gezicht na de opnames met de honden. Zelfs het compliment; je hebt als regisseur vaak een beeld in je hoofd hoe het eruit moet komen te zien, maar de honden en hun interactie overtreffen dit beeld zelfs. Doordat hij zo ontzettend blij is met de honden, worden ze zelfs opgenomen in de aftiteling, wat redelijk bijzonder schijnt te zijn in de filmwereld. Natuurlijk is ook onze Kringgroep daarbij genoemd, iets waar we als club weer heel trots op zijn. 

De film, genaamd TOTEM, wordt in oktober 2022 verwacht in de Nederlandse, Duitse en Luxemburgse bioscopen. Waarna die in Luxemburg en in Nederland (BNN/VARA) ook nog op tv.

Momenteel zien we steeds meer berichtgeving over de film, zowel op tv (RTV Rijnmond en zelfs NPO1) als op social media. De film krijgt nu al veel aandacht, we hopen dan ook dat iedereen de film zal gaan kijken. Hierdoor zal ook onze Kringgroep weer veel aandacht genereren. 

Mochten de honden mee mogen over de rode loper, zullen wij dit moment natuurlijk ook voor jullie vastleggen en met jullie delen hier op de site delen. 

Helaas mogen we niet heel veel delen, maar hierbij wel een paar leuke foto’s van de honden op de set. Wij zijn enorm trots op onze filmsterren en VDH Kringgroep Rijnmond!!

Terug naar overzicht